Uw huis of appartement verkopen

Heeft u plannen uw huis of appartement te verkopen?

Wij zijn VBO makelaar en met name actief in het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en om onze werkwijze toe te lichten. Zo weet u dat u voor de juiste makelaar in Zeeuws-Vlaanderen kiest zonder verplichtingen vooraf.

Advies Bestemming Schoondijke

Hoe gaan wij uw huis of appartement dan verkopen?

Verhage-Lemahieu kenmerkt zich door een persoonlijke en professionele werkwijze. Een prettige samenwerking, waarbij u steeds wordt ontzorgd, met een succesvolle verkoop van uw woning of appartement als resultaat is waar wij te allen tijde naar streven. Tijdens onze samenwerking geven wij duidelijke adviezen en stellen wij u tijdig op de hoogte van ontwikkelingen door middel van heldere communicatie.

Advies Bestemming Waterlandk

Uw huis of appartement in de kijker

De kwaliteit van de publicatie van uw woning wordt o.a. gewaarborgd door het gebruik van professionele fotoreportages inclusief video, 2D en 3D plattegronden. Voorts kunt u bij Verhage-Lemahieu altijd rekenen op een uitgebreide plaatsing van uw woning op Funda en wij zijn vooruitstrevend op het gebied van het gebruik van social media. Door gerichte social media campagnes positioneren wij uw woning optimaal in de huizenmarkt. Naast de online publicatie kiest Verhage-Lemahieu ervoor om periodiek een woonkrant uit te geven die huis-aan-huis bezorgd wordt in de kernen aan de Zeeuwse Kust. Met een oplage van 7.800 exemplaren wordt uw woning zeker niet over het hoofd gezien. Kortom u kunt altijd rekenen op een zorgvuldige voorbereiding en een prachtige, effectieve presentatie van uw woning.

De kosten van onze dienstverlening worden vooraf duidelijk met u besproken en vastgelegd in een opdracht tot bemiddeling. Zo weten wij en u als verkoper altijd wat we van elkaar mogen verwachten en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Bovendien betaalt u niets aan kosten voordat uw huis of appartement verkocht is.

In 10 stappen uw huis of appartement in Zeeuws-Vlaanderen verkopen via Verhage & Lemahieu

Gratis waardebepaling

Één van onze makelaars komt langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en het toelichten van onze werkwijze. Tijdens deze kennismaking bekijken we uw huis of appartement, stellen we u vragen over de woning en bespreken we uw wensen en verwachtingen. Deze informatie bundelen we met het onafhankelijk onderzoek dat wij vervolgens uitvoeren. Dit resulteert in een zorgvuldige waardebepaling van uw huis of appartement.

De opdracht tot verkoop

Nadat we de waardebepaling met u hebben besproken en u heeft geconcludeerd dat Verhage-Lemahieu uw makelaar is, leggen we onze afspraken vast in de opdracht tot bemiddeling. Tijdens de voorbereiding van uw verkoopdossier verzamelen wij alle relevantie informatie. Als VBO makelaar maken we o.a. gebruik van een uitgebreide vragenlijst en lijst van zaken. We geven opdracht aan onze experts voor het maken van de professionele foto’s, video en 2D en 3D plattegronden. Alle relevante informatie wordt verwerkt in ons digitaal verkoopdossier en de publicatietekst wordt opgesteld.

Maak uw woning verkoopklaar

U ontvangt een brief met daarin tips om uw woning verkoopklaar te maken. Het is belangrijk dat uw woning en tuin opgeruimd zijn.

Fotografie- en videodag

De vastgoedfotograaf heeft inmiddels een afspraak met u gemaakt voor de fotoreportage en het maken van een video van uw woning. Wij vinden het belangrijk dat uw woning online op de best mogelijke manier gepresenteerd wordt. Door het inschakelen van een professionele vastgoedfotograaf weten wij dit te realiseren. De fotograaf zorgt ervoor dat de sfeer en belangrijke kenmerken van uw woning perfect op camera worden vastgelegd.

Energielabel

Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om bij de start verkoop van uw woning een energielabel te bezitten. Indien u hierover nog niet beschikt, dan maakt u een afspraak met een specialist om het energielabel op te laten stellen.

Publicatie

 De voorbereidingen zijn afgerond en uw woning is gereed voor publicatie. Een spannend moment is aangebroken. Na publicatie is uw woning zichtbaar op diverse websites zoals www.verhage-lemahieu.nl, www.funda.nl, www.jaap.nl. Een verkoopbord wordt geplaatst en ook in de woonkrant kan uw huis of appartement verschijnen. Bovendien zullen we aandacht besteden aan de publicatie via onze social media kanalen. Potentiële kopers hebben de mogelijkheid een goed gestylde en uitgebreide brochure te downloaden.

Bezichtigingen

De bezichtigen van uw huis of appartement kunnen van start gaan. U wordt geïnformeerd over de bezichtigingsafspraken die wij inplannen en na afloop geven wij u altijd feedback over het verloop ervan. 

U ontvangt een bod

Ieder bod dat wij namens u ontvangen zullen wij met u bespreken. Op basis van het ontvangen bod adviseren wij u op welke manier u hierop het beste reageert. Dit kan zijn door het bod af te slaan, onderhandelingen te starten of het bod direct te accepteren. Met onze kennis en onderhandelingstactieken streven wij ernaar om een prachtig resultaat voor u te behalen.

Koopovereenkomst

Zodra u een akkoord bereikt met de potentiële koper(s) stellen wij de koopovereenkomst voor u op. Hierin worden de gemaakte afspraken verwerkt en staan alle rechten en plichten van beide partijen uitgebreid beschreven. Voordat de koopovereenkomst wordt ondertekend, krijgen alle partijen de gelegenheid om eventuele vragen te stellen. Na ondertekening ontvangen alle partijen een exemplaar en informeren wij het notariskantoor, zodat u ook hier geen omkijken naar heeft. In de tussentijd blijven wij voor u klaar staan bij eventuele resterende vragen.

Eindinspectie & Overdracht van eigendom

Het notariskantoor nodigt u uit voor de overdracht van eigendom. Voorafgaand hieraan nodigen wij alle partijen uit voor een eindinspectie van de woning. Hierbij heeft u de gelegenheid om de meterstanden te noteren en kunt u nagaan of de woning wordt achtergelaten zoals is afgesproken in de koopovereenkomst. Vaak wordt dit moment ook gebruikt voor de officiële sleuteloverdracht. 

Uitzicht zeeuwse kust

Wat is mijn woning waard?

Wilt u weten wat uw huis of appartement waard is en wat Verhage & Lemahieu voor u kan betekenen in de verkoop ervan? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak. U krijgt dan direct een gratis waardebepaling van uw huis of appartement in Zeeuws-Vlaanderen!

Waar staat uw woning?

Na 7 jaar ervaring in de verkoop van woningen, kunt u er vanuit gaan dat wij als makelaar goed op de hoogte zijn van de woningmarkt in Zeeuws-Vlaanderen. Benieuwd naar de woningmarkt in uw woonplaats en wat Verhage & Lemahieu voor u kan betekenen? Kies uw woonplaats!

Cadzand | Nieuwvliet | Retranchement | Sluis | Breskens

Marilein Chapelier

Marilein Harpe

Makelaar

Contact